Något som har varit extremt viktigt i den mänskliga civilisationens utveckling är möjligheten att ta sig runt omkring i världen. Till en början var det till fots och sedan var det med häst och med vagnar av olika slag. Det kanske enskilt viktigaste när det kommer till att transporteras världen över har dock historiskt sett varit just segling och segelbåten. Den har möjliggjort att man med hjälp av vinden kan ta sig väldigt långa sträckor och ta sig till platser dit det är omöjligt att ta sig till fots. Det har bland annat lett till att man upptäckt nya platser, så som Amerika och Indien, och möjliggjort utbyte av erfarenheter och handel med andra kulturer än den egna.

Idag har det uppfunnits nya och mer effektiva sätt för att resa runt omkring i världen, så som exempelvis med hjälp av flygplan. Segling är dock fortfarande väldigt stort och populärt runt om i världen och det utförs både i hobbysammanhang och i tävlingssammanhang. Det finns många åtråvärda och stora tävlingar inom seglingssporten och det är också en del av de olympiska spelen på sommaren. Historiskt sett har seglingen varit viktig inte minst i Sverige och Skandinavien då det var det huvudsakliga sättet för vikingar att ta sig fram runt om i världen.

Den här hemsidan har tagits fram för att informera om och behandla aspekter som rör segling. Här har vi samlat överskådliga artiklar inom det mesta när det kommer till just segling. Vi hoppas att du ska hitta det du söker efter här. Välkommen hit.